با همسر شکاک چگونه رفتار کنیم ؟

سیاست در رفتار با همسر شکاک

اگر نسبت به همسرتان شکاک هستید و این مسئله شما را آزار می دهد به روزهای خوب زندگیتان فکر کنید و بدانید که او شما را برای ادامه زندگی اش انتخاب کرده است.

اگر با به صدا در آمدن گوشی مبایلتان و صدای پیامک او و یا آوردن نام شخصی بر زبانتان ، همسرتان مشکوکانه به شما می نگرد و شما را سین جیمتان می کند و گاهی مخفیانه پیامک هایتان را چک می کند ،باید بگوییم شما با یک همسر شکاک روبرو هستید .

همسر شکاک

اعتماد و احترام دو محور اصلی و بسیار مهم هر رابطه ای هستند که در صورت آسیب هریک از آنان ممکن است رابطه کاملاً از بین برود. شک به همسر می تواند هم احترام و هم اعتماد را در زندگی زناشویی از بین ببرد و اینگونه باعث از هم پاشیدن زندگی مشترک گردد.

شک در زندگی مشترک از موضوعاتی ویران کننده است و گاهی می تواند حسابی دردسرآفرین شود بنابراین باید علت به وجود آمدن شک و نحوه صحیح برخورد با آن را فرابگیرید.

همسرم شکاک است چکار کنم

همسر شکاک، علت شک و نحوه برطرف کردن آن

علت به وجود آمدن شک در همسر

عشق و علاقه زیاد

بسیاری از مواقع علاقه و عشق زیاد بین زوجین به بدبینی و شک ختم می شود. زیرا فرد شکاک تنها همسرش را متعلق به خود می داند و طبیعتا هر نوع رفتار خارج از منزل او برایش سخت و غیر قابل هضم است. بتدریج این عشق و علاقه به نوعی شکست از دیدگاه خودش تبدیل می شود و هر لحظه به فروپاشی زندگی خود فکر می کند.

عدم شناخت کافی همسر

گاهی اوقات دلیل شک فرد به همسرش عدم شناخت کافی از اوست. اگر فرد قبل از ازدواج شناخت کافی از همسرش به دست نیاورد و پس از ازدواج همسر خود را متفاوت از معیارهایش ببیند متوجه اشتباه درانتخابش می گردد و دچار نوعی نفرت و انزجارنسبت به همسرش می شود که این خود دلیل پیدایش بهانه گیری ها و بدبینی های بیمار گونه او می شود.

علت بدبینی و شکاکی در کودکی

اگر کودکی دارای والدین بدبین و شکاک باشد این روش تربیتی را از والدین می آموزد و در آینده نسبت به همسر و اطرافیانش بدبین و شکاک می شود.

 شک و بدبینی به علت مراقبت از خانواده

ریشه بسیاری از بدبینی و شک ها مراقبت از خانواده در مقابل سنگ اندازی و حسادت های دشمنان خانوادگی است. حسادت دوست شما نسبت به زندگیتان سبب سلب اطمینان شما نسبت به همسرتان خواهد شد.

شک بیمارگونه

افرادی که به اختلالات بدبینی مبتلا هستند به شدت نسبت به شریک زندگی خود و در وهله بعدی به اطرافیان خود شک دارند و نسبت به آنها بدبین هستند

افزایش خیانت در جامعه

افزایش خیانت در بین افراد موجب افزایش شک در جامعه شده است به طوری که اگر فرد دارای استعداد ژنتیکی شکاکیت بوده و تجربه تلخی را در گذشته داشته باشد با دیدن خیانت در جامعه ، شک در او افزایش می یابد. افراد باید به این امر واقف باشند که شکاکیت مسری است و موجب تحریک کردن و انتقال آن به طرف مقابل می شود.

دلایل دیگر شک …

مصرف شیشه استفاده خانم ها از داروهای لاغرکننده که از مشتقات آمفتامین هاست، تاثیرپذیری افراد از اتفاقات و حتی فیلم و سریال ها عواملی هستند که موجب افزایش شکاکیت در افراد می شود.

شکاک بودن زن

چرا همسران شکاک می شوند؟

راهکارهایی برای مقابله با شک همسر:

اگر شکاکیت همسرتان یک مشکل جدی روانی و نیازمند مراجعه به روان شناس نباشد شما می توانید با راهکارهای این بخش از نمناک به مرور او را تغییر دهید تا یاد بگیرد بدون نگرانی به شما اعتماد کند.

گذشته تان را مرور کنید

اگر در گذشته احساس می کردید باید او را از رفتنتان بترسانید تا بیشتر قدر بودنتان را بداندو شیطنتی داشته اید که به غیر از او مرد دیگری را نیز تحریک می کرد ، باید بدانید که این خود شما بوده اید که بذر شکاکیت را در دل همسرتان کاشته اید و ریشه های اعتماد را در زندگی مشترک خشکانیده اید و شک کردن و ترسیدن را به عادتی همیشگی برای یک مرد تبدیل نموده اید عادتی که با انجام ندادن این کارها توسط شما از سر او بیرون نمی رود.

نقطه حساسیت او را بیابید

بهترین شیوه برخورد با همسر شکاکتان این است که به ریزه کاری های رفتاریتان فکر کنید و نقطه حساسیت او را بشناسید و مراعاتش را بکنید .

با او حرف بزنید

لازم نیست برای از بین بردن شک در همسرتان خودتان را در خانه حبس کنید و تارک دنیا شوید بلکه با او صحبت کنید و به توافق نسبی در مورد رفتار درست برسید و بعد از این صحبت اگر باز هم شکاکیت نشان داد با آرامش و کم کم برای تغییر ذهنیت او تلاش کنید.

مطلب پیشنهادی:  هفت راز همسران خوشبخت

با لجبازی و زور حرف خودتان را به کرسی ننشانید زیرا در صورت نادیده گرفتن مردهای شکاک آنها خطرناک تر می شوند پس از قانون هایی که با هم تعریف کرده اید پیروی کنید.

باج ندهید

 اگر مشکل اصلی همسرتان کار شماست و شما می خواهید به خاطر او محل کارتان را تغییر دهید دست نگه دارید زیرا حتی بعد از چنین تصمیمی، شک کردن هایهمسرتان بیشتر می شود پس ، باج ندهید و با پذیرفتن مقصر بودنتان در خانه ننشینید.

همسرتان شما باید در برخی از محدوده های زندگی شما وارد نشود و شما را به گرفتن تصمیم هایی وادار نکند بنابراین به خاطر حساسیت های بی موردش از اجتماع فاصله نگیرید.

پنهان کاری نکنید

آنچه حال یک مرد شکاک را از قبل بدتر می کند پنهان کردن یک موضوع ساده و بی اهمیت از او است. برای اعتماد کردن او به شما در قدم اول او باید صداقت را از شما ببیند. پنهان کاری و آشکار شدن دروغ ها می تواند هر مرد سالمی را به تردید بیندازد پس باید بدانید پنهان کاری تاثیری بزرگ در زندگی شما می گذارند باید صادق باشید.

مرزبندی کنید

اگر همکار شما بدون دانستن اینکه شما متاهل هستید از شما خواستگاری کند . این موضوع را حتی برای خندیدن با شوهرتان در میان نگذارید. هیچ وقت رمز ایمیل و شبکه اجتماعیتان را در اختیار همسرتان نگذارید و البته خودتان هم چنین کارهایی را امتحان نکنید.

زن شکاک و بدبین

راه و روش رام کردن همسر شکاک

با همسر شکاک اینگونه برخورد کنید

تلافی نکنید

 زندگی مشترک میدان جنگ نیست و راه حل آرام کردن همسر شکاک تان، بیشتر کردن تردیدهایش نیست. اگر از همسرتان رنجیده اید، برای تلافی کردن موقعیتی را به وجود نیاورید که احساس شک بیشتری کند.

به سراغ گذشته نروید

اگر قبلا سابقه نامزدی شکست خورده ای را داشته اید، از همسرتان پنهان نکنید و این قضیه را به اطلاع شریک زندگیتان برسانید اما به جزئیات وارد نشوید . هرگز درباره رازهای رابطه تمام شده خود به همسرتان چیزی نگویید.

هرگز نگذارید همسرتان در مورد موضوعاتی که مربوط به گذشته شماست بیش از حد سوال کند شما باید رازهای خودتان را داشته باشید و در مکان های خصوصیتان احساس امنیت کنید و خودتان هم به گذشته او وارد نشوید.

 روی نقطه حساس دست نگذارید

همه مرد ها در مورد یک موضوع واحد مثل مرد های دیگر حساسیت دارند زیرا همه آنان دوست دارند در زندگی یکه تاز باشند و تحمل ورود هر مرد دیگری را به زندگی نداشته باشند. گاهی همسرتان آنچنان حساس می شود که حتی تحمل شنیدن حرف هایی در مورد برادر و پدر شما را هم ندارند.

اگر فکر می کنید پدر و برادرتان در برخی کارها از همسرتان بهتر عمل می کنند و اگر این فکر ها را در مقابل او به زبان می آورید، زندگی مشترکتان را نابود می سازید.

مرد ها از مقایسه شدن بیزارند و اگر پای مرد دیگری حتی برادر شما به زندگیشان باز شود، کلافه می شوند. پس هیچگاه آنها را مقایسه نکرده و تصور نکنید این جملات می تواند عملکرد همسرتان را بهتر و او را باانگیزه تر کند.

خانه را میدان جنگ نکنید

مدام در مورد این موضوع دعوا نکنید. حتی بدون حضور همسرتان با یک مشاور خانواده صحبت کنید و برای کم کردن حساسیت همسرتان یا رسیدن خودتان به آرامش از راهکارهایی که او به شما آموزش می دهد استفاده کنید.

به همسرتان مانند روزهای اول ازدواج محبت کنید

 اگر همسرتان احساس کند برای شما تکراری شده و فراموش گشته و نادیده گرفته می شود و به اندازه دیگران نمی تواند شما را شاد کند، ممکن است آسیب زیادی ببیند و حتی به مردی شکاک تبدیل شود پس به او بگویید در همه لحظات زندگی مشترکتان قلب شما را در اختیار او قرار دارد و جز او به کس دیگری فکر نمی کنید و مانند اوایل ازدواج با او با محبت رفتار کنید.

شکاک بودن

برطرف کردن حس شکاکیت در همسر

نکته :اگر رفتار همسر شما با این راهکارها تغییری نکرد اول از همه برای تشخیص بیماری باید دید که آیا او همیشه و در تمام مراحل زندگی اش دچار شک بوده است؟

دوم اینکه شدت شک زیاد است و این شک ها هم خودش را آزار می دهد و هم اطرافیانش را . یعنی اگر همسر شما نیز جزو این گروه است باید از او بخواهید که برای حل مشکل به متخصص مراجعه کنید و همگام با هم مشکل را حل کنید.

مطلب پیشنهادی:  شوهرم بهم اعتنا و توجه نمیکنه ، با بی اعتنایی شوهرم چیکار کنم؟

چگونه شک خود به همسر را مداوا کنیم؟

اگر توهم این را دارید که او به شما خیانت می کند، فقط خودتان را آزار می دهید. آسان ترین کار فکر کردن به مسایل منفی و دلیل تراشیدن برای آنها است پس هنگامی که این تفکرات به سراغ شما می آید به این فکر کنید که او شما را انتخاب کرده و هنوز در کنار شما است و می خواهد در کنار شما بماند و زندگی کند پس قصد ترک یا خیانت کردن به شما ندارد.

اگر به همسرتان شک کرده اید و او متوجه شک شما نشده باشد :

باید روی خودتان کار کنید تا کاملاً شک را فراموش کنید و با محبت کردن بی قید و شرط به همسرتان شک ها و نا آرامی ها را از بین ببرید.

اگر همسر شما متوجه شک شما شده باشد:

به اشتباه خود اعتراف کنید و از او معذرت خواهی کنید، بعد با رفتارهایتان به او بفهمانید که کاملا به او اعتماد دارید و بدون قید و شرط به او محبت کنید و عشق بورزید.

راه های کنار آمدن با همسر شکاک و بدبین

هر شوهری، هرقدر هم كه قدرتمند و توانا باشد، باز هم در مقابل زنی كه دوستش دارد، خود را پر از عیب و ناتوان می‌بیند. همسر شما هم از این قاعده مستثنا نیست. وقتی شما از مردی دیگر در مقابل او تعریف می‌كنید، او حسن‌های آن مرد را نمی‌شنود بلكه می‌شنود «تو به اندازه او خوب نیستی»، «تو به اندازه او توانمند نیستی» و…

بی‌گدار به آب نزنید! كنار آمدن با یك همسر شكاك، ظرافت‌های خاص خودش را نیاز دارد

اتاق را كه ترك می‌كنید سراغ تلفن همراه‌تان می‌رود و وقتی نیستید، دور از چشمتان حساب‌های كاربری‌تان را چك می‌كند. وقتی برای یك قرار دوستانه بیرون می‌روید، بارها و بارها با شما تماس می‌گیرد و اگر كمی بیش از انتظارش بیرون بمانید، پرس‌وجو‌هایش را شروع می‌كند. گاهی فكر می‌كنید، همه این كارآگاه‌بازی‌ها از عشق است و به او فرصت می‌دهید كه همه چیز را بداند و گاهی احساس می‌كنید، حریم خصوصی‌تان از دست رفته و مقاومت می‌كنید؛ مقاومت‌هایی كه نتیجه‌شان یا دعواست یا حساسیت‌های بیشتر. اگر شما با چنین فردی زندگی می‌كنید، باید بیشتر از این واكنش‌های ساده، مراقب ارتباط‌تان باشید. شمایی كه با یك همسر همیشه شكاك زیر یك سقف زندگی می‌كنید، باید آداب زندگی با این آدم‌ها را بدانید و با كمی ظرافت اوضاع را برای خودتان و او راحت‌تر كنید.

 

دروغ‌های كوچك هم نگویید

چه همسرتان شكاك باشد و چه نه، نخستین قدمی كه برای زندگی مشترك‌تان باید بردارید، صادق بودن است. پای دروغ كه به میان بیاید، همه چیز به هم می‌ریزد اما منظورمان از دروغ، تنها پنهان كردن موضوعات حیاتی نیست. دروغ‌های كوچك در مورد موضوعات به‌ظاهر بی‌اهمیت، بیشتر از آنچه فكر می‌كنید روی رابطه شما و قضاوتی كه همسرتان در مورد شما دارد، تاثیر می‌گذارند. پنهان‌كاری‌های كوچك، می‌تواند آرام​آرام همسرتان را نسبت به شما بی‌اعتماد كند. او حق دارد با دیدن این دروغ‌های نسبتا بی‌اهمیت نسبت به اصلی‌ترین موضوعات زندگی مشترك‌تان هم شك كند. شاید همسرتان به‌جای لجبازی و بی‌توجهی شما، برای بیرون آمدن از این وضعیت نیاز به كمك داشته باشد.

 

بگویید، قبل از آنكه بپرسد

باور كنید كه سكوت موفق‌ترین ازدواج‌ها را هم ویران می‌كند. اگر می‌خواهید زندگی مشترك شما عاقبت خوبی داشته باشد، نگذارید سكوت جایش را در خانه شما باز كند. برای اینكه هر روز حرفی برای گفتن داشته باشید، نیاز به اتفاق خاصی ندارید. حرف زدن در مورد موضوعات روزمره، عقاید و برنامه‌ها می‌تواند گفت‌وگوی دونفره‌تان را گرم كند. بهترین راه برای اینكه همیشه حرف تازه‌ای داشته باشید، انجام كارهای مشترك و داشتن علایق مشترك است. با هم تلویزیون ببینید، با هم پیاده‌روی كنید و با هم غذا بخورید تا همیشه حرفی برای گفتن میان‌تان باقی بماند. وقتی همسرتان ببیند بدون نیاز به كنجكاوی از همه روز شما خبر دارد، دیگر نیازی نمی‌بیند كه مخفیانه سر از همه كارهای شما در بیاورد.

انبار باروت را منفجر نكنید

اوضاع شما با دیگران فرق می‌كند. همسر شما یك انبار باروت است و برای منفجر شدن تنها به یك جرقه احتیاج دارد. پس فرصت را برای منفجر شدنش فراهم نكنید. یادتان نرود كه هر اشتباه كوچكی می‌تواند یك ناامنی بزرگ را برای او ایجاد كند و همسرتان را به این فكر بیندازد كه اگر بیشتر می‌گشتم و اگر بیشتر مراقبش ‌بودم، اینطور نمی‌شد. شاید شما فكر كنید، كاری نكرده‌اید اما قبل از آنكه در مورد كارهایتان قضاوت كنید، باید موضوع را از دریچه نگاه او ببینید. باید بدانید چه موضوعاتی حساسیت او را تشدید می‌كند و از آنها بپرهیزید و اگر فكر می‌كنید حساسیت او بی‌مورد است، باید قبل از آنكه كاری بكنید، یك قدم به عقب بازگردید و به او كمك كنید تا حساسیت‌های بی‌موردش را كنار بگذارد.

مطلب پیشنهادی:  با شوهر تنبل، بیکار و بی مسولیت بی خیال چه کنم؟

 

زندگی‌تان را فلج نكنید

شما نمی‌توانید به دلیل حساسیت‌های او از همه زندگی‌تان بگذرید. برای حفظ زندگی مشترك‌تان، بیش از آنكه به سوختن و ساختن احتیاج داشته باشید، نیازمند اصول هستید؛ اصولی كه مثل یك خط قرمز در زندگی‌تان پررنگ هستند و هر دوی شما باید از آنها پیروی كنید. همسرتان چه بخواهد و چه نخواهد، باید بداند چه محدوده‌هایی جای او نیست و در چه مواردی نباید دخالت كند یا حساسیت به‌خرج دهد. او حق ندارد مدام سر‌زده به محل كارتان بیاید و به دلیل حساسیت‌های بی‌موردش، زندگی اجتماعی شما را فلج كند. پس در قدم اول به زبان بی‌زبانی این موضوعات را به او بفهمانید و اگر متوجه نشد، با هم در موردشان صحبت كنید. اگر باز هم موفق نشدید، وقت آن است كه جدی‌تر فكری به‌حال مشكلتان كنید.

همه گذشته‌تان را رو نكنید

داشتن یك نامزدی شكست خورده یا یك ازدواج ناموفق در كارنامه، ممكن است حسادت همسرتان را آرام‌آرام تشدید كند. شاید او در آغاز ازدواج‌تان هم این موضوعات را می‌دانسته و به‌ظاهر آنها را پذیرفته بوده اما با بیشتر شدن عشقش و بیشتر شدن ترسش برای از دست دادن شما، ممكن است این موضوع به شكلی آزار‌دهنده ذهنش را مشغول كند و روی ارتباط شما تاثیر بگذارد. شما نمی‌توانید گذشته‌تان را تغییر دهید بلكه تنها كاری كه می‌توانید انجام دهید، پرهیز كردن از گفتن خاطراتی است كه می‌تواند حسادت همسرتان را تشدید كند. در مورد همسر سابق یا نامزد قبلی‌تان صحبت نكنید و به هیچ بهانه‌ای خاطره‌ای كه مربوط به آن روزهاست را برایش تعریف نكنید. بگذارید فكر كند كه شما همه آن روزها را فراموش كرده‌اید تا او هم این موضوع را فراموش كند.

 

حریم خصوصی خودتان را داشته باشید

شاید فكر كنید اگر او تمام زیر و بم زندگی‌تان را بداند دیگر دلیلی برای شك كردن باقی نمی‌ماند اما اشتباه می‌كنید. از همان روز اول زندگی مشترك‌تان یك موضوع را روشن كنید. نگذارید به عرصه خصوصی‌تان وارد شود و محیط‌هایی كه مخصوص شماست را زیر و رو كند. هرگز رمز عبور ای‌میل و دیگر حساب‌های كاربری‌تان را به او ندهید و هرگز نگذارید در مورد موضوعاتی كه مربوط به گذشته شماست بیش از حد سؤال كند. حق شماست كه رازهای خودتان را داشته باشید و در مكان‌های خصوصی‌تان احساس امنیت كنید؛ پس او را به حوزه‌هایی كه فقط و فقط متعلق به‌خودتان است، وارد نكنید.

 

از مردهای دیگر تعریف نكنید

هر شوهری، هرقدر هم كه قدرتمند و توانا باشد، باز هم در مقابل زنی كه دوستش دارد، خود را پر از عیب و ناتوان می‌بیند. همسر شما هم از این قاعده مستثنا نیست. وقتی شما از مردی دیگر در مقابل او تعریف می‌كنید، او حسن‌های آن مرد را نمی‌شنود بلكه می‌شنود «تو به اندازه او خوب نیستی»، «تو به اندازه او توانمند نیستی» و…

عشق‌ تان را نشان دهید

همسر شما به دیدن احساس‌تان احتیاج دارد. او باید بداند كه برای شما با همه فرق می‌كند و حسی كه به او دارید از جنس دیگری است. او باید مطمئن شود كه تمام قلبتان را از آن خود كرده و اینكه شما تنها متعلق به او هستید. پس از ابراز احساسات و گفتن عشق‌تان نترسید؛ فكر نكنید بعد از گذشت چند سال، چنین ابراز احساساتی ممكن نیست. حتی اگر 30 سال هم از ازدواج‌تان گذشته، نباید بگذارید كه شرم یا ترس از بیان احساسات بین شما فاصله بیندازد.

 

از روانشناس متخصص كمك بگیرید

حسادت‌های كوچك ممكن است به دلیل اشتباهات شما ایجاد شده باشد؛ اما شك‌كردن‌های مداوم و بدون دلیل هرگز با خوب رفتار كردن شما برطرف نمی‌شود. اگر احساس می‌كنید توضیح دادن‌ها و دلیل آوردن‌هایتان همسرتان را شكاك‌تر از قبل می‌كند، به جای ادامه این روند، از یك روانشناس كمك بگیرید.

مشاوره‌های انفرادی و زوج درمانی تنها راهی است كه می‌تواند مشكلات شما را حل كند. شاید مشاوره هم كاركرد نداشته باشد و همسرتان برای برطرف كردن شكش، نیاز به دارو درمانی داشته باشد. شاید مغز او، بدون آنكه خودش بخواهد چنین فرمان‌هایی را صادر می‌كند؛ پس قبل از آنكه از زندگی مشترك‌تان ناامید شوید، چنین درمان‌هایی را امتحان كنید.شما می توانید در صورت تمایل جهت مشاوره تلفنی یا حضوری با متخصص این رشته استاد پورعلیزاده مشورت نمایید. لطفا با هماهنگی از طریق شماره تلفن 09134118416 نوبت رزرو کنید، ما پذیرای شما مراجعین گرامی هستیم.

دیگر مطالب مشابه
مشاوره حضوری، تلفنی و آنلاین