با نوجوان پشت کنکور چگونه رفتار کنیم ؟

پرسش از استاد پورعلیزاده روانشناس کودک و نوجوان

_ با نوجوان پشت کنکور چگونه رفتار کنیم؟ _ نوجوان سهل انگار و بی همت چه کنم؟

سوال شما عزیز

سلام خدا قوت اقای پور علی زاده روانشناس اصفهان قبل از هر چیز از شما و همکاراتون کمال تشکر و قدردانی رو دارم و در برابر وقتی که برای من و امثال من میگذارید سر تعظیم فرود می اورم انشاالله خیر دنیا واخرت نصیبتون بشه

ما خدا رو شکر زندگی خوبی داریم عاشق هم هستیم کنار هم ارامش داریم اماااا پسر کوچیکم که امسال کنکور داره خیلی ما رو اذیت میکنه دنبال مشاور هست پیدا می کنیم میره مشاوره بعد عیب میگذاره فلان بود، بهمان بود سوادش کمه و… میگه میخوام درس بخونم میره تو اتاق در رو میبنده ولی وقتی برای کاری وارد اتاق میشم می بینم سرش تو گوشیه و اکثرا اینستا بارها گفتم هرچیزی زمان خودش و داره تایم استراحتت گوشی دست بگیر مشاور براش برنامه داده و قرار شده شب به شب تکلیف ارسال کنه طبق برنامه ، اما میگه میخونم ولی چیزی ارسال نمیکنه ، و دوباره خواسته نوبت براش بگیرم

دایم از مدرسه شکایت داره که چرا تایم های درس های عمومی ولمون نمیکنم خودمون بیایم بخونیم و مدرسه میگه اینکار صلاح نیست براشون…

سوای همه این صحبت ها انگیزه و اراده قوی داره درسش هم خوبه باشناختی که ازش دارم یکی باید هلش بده موتورش روشن بشه و کنارش باشه راهنماییش کنه، خودش نمیتونه اصولی پیش بره. اما باتوجه به اینکه میگم ظاهرا تا الان داره ما رو بازی میده و سر میدونه از این مشاور به اون یکی ، از این آزمون به اون ازمون ، و اینکه هنوز هیچ چراغ سبزی ما ازش ندیدیم

مطلب پیشنهادی:  علائم عاشق شدن مردها

از نظر شما مشاور بره یا نه و اینکه چطوری باهاش برخورد کنیم واقعا الان تو این مرحله هم خودم وهم همسرم کم اوردیم ناگفته نمونه زبانش فوله، ریاضیش قویه، درس های دیگه هم به نسبت خوبه نمراتش

، تشدیدی هم نداشته تا الان ،خودش میگه دانشگاه اصفهان که قبول میشم ولی میخوام صنعتی شریف بیارم . ما هم میگیم اگه تلاش کنی قطعا خدا کمکت میکنه ماهم هر کاری بتونیم برات میکنیم انشاالله قبول میشی من و پدرش نگران کنکورش هستیم چون هزینه دانشگاه آزاد رو حقیقتا نداریم و بهش گفتیم خواهش میکنم راهنمایی کنید چیکار کنیم .

 

لطفا پاسخ استاد پورعلیزاده روانشناس خانواده ، پیش از ازدواج ، زوج درمانی را در صوت زیر بشنوید و برای دوستانتان ارسال کنید.

با سلام و احترام مادر گرامی باید عرض کنم دوران بلوغ دختر خانم ها بسیار موقع خوبی رخ می دهد اما بلوغ پسرها مقارن با سال آخر دبیرستان و کنکور می باشد و این در کنار هم پسرها را بسیار درگیر می کند و آسیب زا ست. و نگرانی های شما در مورد مسئله درس خواندن فرزند روی او اثر منفی می گذارد و تنش ایجاد می کند .

پدر و مادری که مرتب می پرسند چقدر می خوابی !؟ داری فیلم دانلود می کنی ؟! من که ندیم تو درس بخوانی ؟! همش سرت تو گوشیه ؟! و… با این سوالها به نوجوانتان استرس وارد می کنید .

ما والدین باید توانمندی‌های فرزندمان را ببینیم ، استعدادها و توانایی‌های آدمها متفاوت است باید ببینیم چه کسی رو به روی ماست .

ایتا کانال مشاوره با استاد پور علی زاده

مطلب پیشنهادی:  دختر ۱۳ ساله ام بی نظم و شلخته شده، روز به روز هم داره بدتر میشه 

در یک خانواده ی که همه تحصیلات عالی دارند ممکن است یک نفر اهل تحصیل نباشد و برعکس خانواده ای که یک نفر تحصیل کرده هم ندارد اما یک نفر اهل درس و بحث می شود و به درجات عالی تحصیلی می رسد .

پس به این نکات توجه فرمایید : 

۱) مقارن شدن سن بلوغ با زمان کنکور

۲) سرکوفت های خانواده

۳) درک توانمندیها و تفاوت استعدادها

۴) مسئولیت درس خواندن یا نخواندن را به عهده ی خود دانش آموز بگذارید ، حرص نخورید و حمایت زیاد از حد نداشته باشید

۵) بی خیال نباشید ولی رهایش کنید و به اندازه مختصر به او تذکر دهید و اجازه دهید بفهمد بار درس خواندن روی دوش خودش است .

 

موفق و پیروز باشید

دیگر مطالب مشابه
مشاوره حضوری، تلفنی و آنلاین